Bili smo na magnetno-privlačnem delovnem vikendu s študentskim društvom EESTEC

V soboto dopoldan nas je po zajtrku obiskala Sonja Peklenik, direktorica strokovnih programov v podjetju Kratos d. o. o. Tema delavnice je bila “Zakaj samo znanje ni dovolj?”. Na delavnici smo se seznanili z različnimi osebnostnimi tipi sogovornika in prilagajanjem načina komunikacije, da dosežemo želeni izid. S pomočjo samoocenitvenega testa smo odkrili tudi svoj osebnostni tip (kolerik, sangvinik, melanholik, flegmatik) in spoznali šibke točke vsakega temperamenta. Po kosilu se nam je pridružil Gašper Premože, oblikovalec ZenEgg-a, ki je z nami delil svojo izkušnjo, kako prodati “jajc” s pomočjo Kickstarterja, platformo za množično financiranje novih poslovnih idej. Z vprašanji smo nato v sproščenem pogovoru potešili našo radovednost o njegovi poklicni poti in drugih projektih.

Po premoru in “energizerjih” (igre za energijo), ki jih je pripravilo društvo EESTEC, nas je obiskal Nejc Slovnik, lastnik in soustanovitelj digitalne marketinške agencije POINT OUT. Na delavnici “Omejitev ni!”, nam je predstavil, kako lahko s hitro rastočo tehnologijo v najbolj mirnem obdobju zgodovine dosežemo vse, kar si zadamo. Preko svojih izkušenj nam je povedal, kako naj zberemo pogum, stopimo iz cone udobja in se soočimo s svojimi strahovi, saj lahko le tako izkoristimo svoj potencial. Z vprašanji o naših strasteh, strahovih in ciljih, nam je pomagal, da smo razmislili o svojem delu v življenju ter si zapisali strategije za dosego ciljev in premagovanje strahov.

Ker se je motivacijski vikend odvijal nekaj dni po pustu, nam je EESTEC pripravil tematsko zabavo “Afterpustna maškarda”, na kateri smo izbrali najboljšo masko. Vsi smo se zelo potrudili pri maskiranju, na koncu pa je nagrada pripadla EESTEC-ovi Zvezdici Zaspanki.

V nedeljo dopoldan nas je obiskala Nada Mulej, mednarodno potrjena trenerka NLP. Delavnica je potekala kot pogovor, v katerem smo izvedeli, kaj NLP (nevrolinvgistično programiranje) sploh je, predavateljica pa nam je pokazala vajo, kako v stresnih situacijah uskladiti svoje telo z umom.

Po vseh predavanjih in tematskih zabav, smo se polni novega znanja, nepozabnih doživetij in novih prijateljstev odpravili domov. Seveda pa našega motivacijskega druženja z EESTEC-ovci nismo mogli končati lačni, zato smo se na poti domov ustavili še na okusnih picah.

Natalija Rebrica

2021-01-09T20:39:09+01:00 27 februarja, 2015|