Mag. Maja Rozman nam je v sredo, 11. 4. 2018 na atraktiven način predstavila iztočnice, s katerimi bomo v svojem življenjepisu in na razgovoru ”pustili vtis”.

Čeprav pravi, da je najtežja služba v življenju prav samo iskanje službe, smo prek delavnice ugotovili, da je skrb odveč. Skupaj smo predebatirali, katere opisne lastnosti v CV-ju pritegnejo delodajalca in katere bo ta spregledal. Najverjetneje bo spregledal tudi predolg življenjepis, zato je bila ena izmed naših nalog tudi zapisati zgolj tri svoje osebnostne lastnosti, s katerimi želimo prepričati delodajalca. Ugotovili smo, da je to težje, kot se sliši, predavateljici pa smo zastavili tudi vprašanje: “Kaj, če nimamo nobene delovne izkušnje?”

Tudi tukaj so se naši dvomi razblinili, ko je mag. Maja Rozman povedala, da imamo vsi izkušnje – če ne od drugje, pa od doma.

Odločili smo se, da bomo odslej delo iskali na skritem trgu, ki pa ubistvu predstavlja večino trga dela. Zbrali bomo pogum in sami poklicali v svoje sanjsko podjetje in povprašali, če slučajno iščejo koga za delo. Kaj pa imamo za izgubiti? Izdelali bomo tudi svoj logotip in e-vizitko ter se na tak način izpostavili in postali delodajalcu še bolj vidni. Za domačo nalogo smo si zadali tudi to, da svoj življenjepis skrajšamo in bolj strukturiramo, tako da bo ta res izstopal v množici. In nenazadnje, doma bomo pred ogledalom razgovor vadili in tako postali še samozavestnejši.

Se nam zdi pot lahka? Ne, ampak smo tudi na to vprašanje dobili odgovor: ”Iskanje bližnjic nas pripelje do ugotovitve, da je naokoli hitreje.

 

2018-04-22T00:00:48+02:00 April 22nd, 2018|