V četrtek, 7. 6. 2018 smo organizirali naš zadnji dogodek v letošnjem študijskem letu z naslovom ”Korak naprej”. V naprednem digitalnem centru Triglav Lab so se nam pridružili strokovnjaki na svojih področjih, ki so ob zanimivem in sproščenem pogovoru podali odgovore na naša vprašanja o poklicih prihodnostih.

Andrija Šulić (UX designer, Rendespace), Klemen Geršak (Head of Online Marketing, Lesnina XXXL) in Metoda Debeljak (Direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi, Zavarovalnica Triglav) so nam tako s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami podali ogromno informacij, ki bodo lahko študentom v veliko pomoč pri iskanju službe.

Čeprav se naši gostje ukvarjajo s širokimi področji delovanja, so svoje delo uspeli opisati s tremi besedami. Pogovor se je vrtel okoli besed, kot so odnosi, ljudje, empatija, napredno, ekipno in motivirano. Omenili so tudi najpomembnejše lastnosti, ki so zaželjene pri mladih. Odlično je, če je posameznik naravnan k ljudem in z njimi rad sodeluje, poleg tega pa je pomemben tudi ”gut feeling”. Izpostavili so še, da kompetence same po sebi niso najpomembnejše; posameznik mora znati delovati z ekipo, saj je le tako lahko uspešen v timskem delu.

Kljub digitalizaciji, ki iz dneva v dan napreduje,  gostje trdijo, da smo ljudje socialna bitja in potrebujemo stik z ljudmi. Kot pa je izpostavil Andrija, je stik z naročnikom zelo pomemben in mora temeljiti na iskrenosti.

Klemen je poudaril, da je danes najpomembnejše, da si posameznik nekaj želi, za to pokaže zanimanje in najde način, da to doseže. Zanj je namreč diploma le certifikat, ki potrjuje, da je kandidat opravil izpite in prikazuje, kakšno osnovo ima. Tu je naš gost izpostavil predvsem relevantnost izkušenj. Vse kar počneš, moraš delati s srcem, saj je to edini način, da uspešno slediš vsakodnevnim trendom. Ključno je najti hobi, ki te veseli in ga tudi razvijati.

Z njim se je strinjala tudi Metoda, saj meni, da je posameznikovo zadovoljstvo na delovnem mestu ena najpomembnejših stvari – tako se namreč krepi pripadnost zaposlenih. Poudarek pa je namenila tudi motiviranju zaposlenih na podlagi nefinančnih nagrad.

Nihče ne more vedeti, kakšni poklici nas čakajo v prihodnosti. Vse kar nam ostane je, da se nanje dobro pripravimo, saj nas tako ne more nič presenetiti!

Monika Jesenko

2018-06-11T16:34:25+02:00 June 11th, 2018|