27. aprila smo ŠSDMS- jevci organizirali motivacijski vikend v Piranu. Namenjen je bil predvsem poenotenju skupine, razvijanju timskega duha in načrtovanju novih aktivnosti društva. Za lokacijo team buildinga smo izbrali Morsko biološko postajo Piran, saj ponuja možnost skupnih prostorov s kuhinjo in hkrati je od Pirana oddaljena dobrih 15 min hoje.

Ker smo se bližali prvomajskim praznikom, smo želeli izkoristiti lepo vreme tudi za kakšne zunanje aktivnosti. Motivacijskega vikenda se je udeležilo 15 članov.

 1. DAN: SONČEN PRIHOD V PIRAN

Napovedi o slabem vremenu čez cel vikend nas niso zaustavile. Pogumno smo se podali proti obali, kjer nas je v Piranu pričakalo sonce in čudovito, spomladansko vreme. Dobili smo se v Morski Biološki Postaji Piran – dom naslednjih dveh dni. Najprej smo za ogrevanje igrali nekaj iger (ice breakers), z namenom, da se člani med seboj bolje spoznajo, saj je na motivacijski vikend prišlo, kar nekaj novih članov.  Igre so bile precej uspešne in prvi stiki so bili navezani. Nato smo se odpravili na kratek sprehod do Pirana, kjer smo si ogledali mesto Piran in izvedeli nekaj o njegovi zgodovini. Nato smo se povzpeli tudi na vrh do Cerkve sv. Jurija. Po igrah in sprehodu je bil čas za kosilo.

Ko smo se vrnili v Morsko biološko postajo, smo nadaljevali še z drugimi aktivnostmi, ki so bile namenjene predvsem izboljšanju motivacije in razvijanju timskega duha.

Zadnja igra pred večerjo je bila marketinško obarvana. Vsaka skupina je morala, za en predmet, ki so ga videli v prostoru, izdelati marketinški načrt (najprej dati predmetu namen, ime in nato določiti prodajne kanale, ceno, promocijske aktivnosti..). Ta naloga se je izkazala kot zelo produktivna in je zahtevala tudi kanček kreativnosti od članov, predvsem pa sodelovanja. Veliko idej, ki so se porodile pri teh strategijah, bi lahko uporabili tudi v praksi, saj se je večinoma šlo za to, katere taktike uporabit, da bi kampanje pritegnile mlade.

Nato je sledila večerja, ki smo jo pripravili v Morski biološki postaji. Po večerji, smo nadaljevali z igranjem družabnih iger (Activity) in se nato počasi odpravili spat.

2. DAN: DEŽEVEN ODHOD V LJUBLJANO

Naslednje jutro nas je zbudil zvok dežja. Zato smo se odločili, da bomo po zajtrku izvedli še 1 aktivnost in potem se počasi vrnili domov. Po tem so člani imeli prosto, nekateri so se zadržali v skupnem prostoru na klepetu in kavi, drugi pa so bili malo bolj aktivni in se v spodnjem nadstropju igrali pink ponk. Motivacijski vikend smo zaključili okoli 14.00 in se z grenko-sladkim priokusom odpravili nazaj proti Ljubljani. Pot nazaj je bila deževna, toda nazaj smo se vrnili dobre volje in z novo motivacijo.

Avtorica: Tea Karamatić

2019-05-14T19:46:41+02:00 April 27th, 2019|