Osmega marca na svoj račun ni prišel samo nežnejši spol, temveč vsi oboževalci marketinga, še posebej športnega. Naše društvo je na FDV-ju namreč gostilo dogodek, na katerem smo se osredotočili predvsem na športno stran marketinga.

Z nami so bili predavatelji z različnih področij. Tako se nam je pridružil odvetnik Blaž Bolcar, ki je specializiran na področju športnega prava in je v preteklosti izkušnje pridobival v marketinškem oddelku Elana, KK Olimpije in kot vodja marketinga v NLB. Z nami je bil tudi manager koorporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union, Jernej Smisl, ki je januarja 2018 prejel priznanje mednarodne komisije PRO PR awards za svoj doprinos k razvoju stroke odnosov z javnostmi. Dogodka pa seveda nismo morali zaključiti brez športnikovega vidika. Nekaj besed nam je namenil tudi Luka Vončina – profesionalni košarkar v KD Ilirija in član slovenske reprezentance.

Dobili smo odgovore na vprašanja o tem, kakšna so inovativna sponzorstva in zakaj podjetja sploh vlagajo toliko v športna sponzorstva. Povprašali pa smo jih tudi kateri športi so za sponzorje najbolj zanimivi in kako proces iskanja sponzorjev vpliva na športnika.

Dogodka se je udeležilo kar precej članov našega društva, saj je bila predavalnica skoraj nabito polna. Organizatorke pravijo, da je dogodek uspel.

Kako pa so se na dogodku imeli naši člani?

Nina Ivančič pravi, da so takšni dogodki eni izmed najboljših: »Mize, kot je bil Ventilator o športnem marketingu, so eni mojih ljubših ŠSDMS dogodkov, saj se vedno razvijejo v res zabavne in informativne debate. Tokrat smo prisluhnili zanimivim “behind the scenes” zgodbam s treh različnih področij športnega marketinga in tako dobili malce drugačen vpogled v zakulisje športnih sponzorstev.«

Tina Križaj, ki se je dogodka prav tako udeležila pa je takšnega mnenja: »Dogodek je bil odlična priložnost za to, da dobimo vpogled v to, kaj se v športni industriji zares dogaja in kako potekajo pogodbe med športniki in podjetji. Predavatelji so odlično izpostavili vse podrobnosti in nam zaupali tudi nekaj skrivnosti o katerih se nam, »navadnim smrtnikom« ni niti sanjalo.«

Glede na odzive članov lahko sklepamo, da je dogodek zares dosegel svoj namen. Če so zadovoljni udeleženci, potem so lahko tudi organizatorji brez skrbi! 😉

Če želiš biti obveščen o tem, kakšni dogodki te čakajo v prihajajočih mesecih pa le pridno spremljaj našo Facebook stran!

Avtorica: Vita Jordan

2018-03-11T13:19:13+01:00 March 11th, 2018|