Še vedno smo tukaj, sredi izpitnega obdobja. Vendar samo še malo in vsega bo konec. Pa naj bo konec dober ali pa malo manj dober. Kakorkoli obrneš, na koncu se vedno vse postavi na svoje mesto. Saj veste kako pravijo; če ni vse na svojem mestu, potem še ni konec. A kljub temu, da nam je v tem obdobju težko, se najde nekaj stvari, ki nam lahko olajšajo težke študijske dni in pa seveda poskrbijo, da študentsko življenje dobi še boljši priokus.

Recimo, če si vizualen tip človeka potem si lahko učenje poenostaviš na ta način, da si stvari poskušaš predstavljati čim bolj slikovito. Lahko pa si pomagaš tudi z različnimi miselnimi vzorci. Ti naj bodo seveda živih barv in zanimivih oblik. Nekaterim pomaga tudi tvorjenje asociacij. Jaz si recimo velikokrat pomagam pri naštevanju s tem, da si iz prvih črk besed sestavim novo besedo. Recimo: P.O.Z.I.V. (pozdravljanje, odkrivanje, zagovorništvo, intervencija, verjeti). In ob tem se takoj spomnim na srbsko pevko Ceco in njen komad Poziv. Asociacija zapomnjena.

Če si malce bolj sladkosnede sorte, lahko sam sebe pri učenju celo podkupuješ. Za vsako deseto stran si zatakni svojo najljubšo čokoladico. Če se želiš dokopati do nje, se boš pač moral naučiti vseh deset strani. Pa brez goljufanja! Fair play!

No, če pa si med izpitnim obdobjem ne želiš zaradi teh desetih strani znanja pridobiti še deset dodatnih kilogramov, potem predlagam kakšno drugačno taktiko. Recimo, jaz se nagrajujem na ta način, da si po eni uri učenja dovolim petnajst minut brskanja po telefonu. Mogoče tole pomaga tudi kakšnemu takemu zasvojencu kot sem jaz.

Toliko o mojih taktikah in predlogih, če imaš kakšnega svojega pa le z besedo na dan! Med učenjem vsak nasvet pride prav.

Še malo, še malo zdrži in vse bo super! Ne pozabi, da s tem člankom tolažim tudi sebe, ne samo tebe! 😉

ŠE VEDNO VERJAMEM VATE!

 

Avtorica: Vita Jordan

2018-02-25T20:01:36+01:00 February 5th, 2018|