Loading...

Prvo Četrtkanje: Pogovor s Tanjo Kavran

V četrtek, 31. marca, se je v Kavarni Sputnik v Ljubljani odvilo ŠSDMS-jevo Četrtkanje. Gre za nov in ponavljajoč se dogodek, ki je namenjen vsem aktivnim članom ŠSDMS. Izvajal se bo vsak zadnji četrtek v mesecu, kjer se bomo v obliki sproščenega pogovora podrobneje spoznali z enim od gostov iz sveta marketinga.

Kot prva gostja je dogodek otvorila Tanja Kavran, izvršna direktorica Društva za marketing Slovenije. Preko sproščenega pogovora, ki ga je vodila predsednica ŠSDMS – Živa Rus, smo izvedeli marsikaj novega tako o zasebnem življenju in mladosti gostje kot tudi o njeni karierni poti od začetka pa do danes.

Prvi del pogovora se je navezoval predvsem na zasebno življenje gostje. Zaupala nam je, da je v preteklosti veliko potovala, kot na primer po Keniji, Tanzaniji, povzpela pa se je celo na Kilimandžaro ter se potapljala na Filipinih. Podala je tudi potovalni nasvet, saj je vsem prisotnim svetovala, da se vsaj enkrat v življenju odpravijo na potovanje z nahrbtnikom (kovčke pa naj raje pustijo doma za kasnejša leta). Poleg potovanj pa je gostja izpostavila tudi ljubezen do zbiranja starin.

Sledil je pogovor o šolanju in začetku karierne poti, kjer je gostja izpostavila, da je na področju trženja njeno zanimanje sprva ujelo trženjsko raziskovanje, predvsem zaradi dela s številkami, saj so ji bila bližje naravoslovna kot družboslovna področja. Poudarila je tudi pomen različnih izobraževanj, ki se jih je sama redno in z veseljem udeleževala. Med pogovorom o svoji karierni poti je omenila, da si je vedno bolj želela vertikalnega kot horizontalnega napredovanja, zaradi želje po novostih pa je tudi zaposlitve redno menjala, dokler je Društvo za marketing Slovenije ni povabilo v svoje vrste. Delo na DMS jo je pritegnilo predvsem zaradi konstantne rasti in razvoja organizacije, saj meni, da je občutek rasti pri delu izjemnega pomena. Ob vprašanju, kakšen je njen tipični dan, je odgovorila, da noben dan ni enak prejšnjemu, saj opravlja veliko zadolžitev, vse od pisanja strategije in organizacije dogodkov pa do financ in pisanja pogodb. Izpostavila je tudi velik pomen dela tako imenovanega »community managerja«, ki ga trenutno sicer opravlja sama, a si v društvu prizadeva, da bi bilo tej vlogi namenjeno ločeno delovno mesto.

Del pogovora je bil namenjen tudi o sodelovanju s Študentsko sekcijo društva za marketing, kjer je gostja poudarila spoštovanje do vloženega truda, ki ga vsi aktivni člani vložijo v društvo, kljub študijskim obveznostim in zaposlitvam. V lepem spominu pa so ji ostali tudi različni projekti in zabave, kjer so se člani spoznavali še v bolj neformalnem okolju.

Za konec je gostja s prisotnimi podelila tudi nekaj uporabnih kariernih nasvetov. Poudarila je predvsem pomen pripravljenosti na delo, saj je prvih nekaj let dela na področju trženja potrebno vložiti več truda in kdaj delati tudi kakšno uro ali dve dlje od navadnega delovnika. Hkrati je pomembno najti področje marketinga, ki te najbolj zanima, saj ti delo tako ne bo težko, predvsem pa je pomembno da ostanemo radovedni, veliko sprašujemo, dobro poznavanje orodja Excel pa nam bo tudi prišlo prav.

Po končanem pogovoru je sledil še redni mesečni sestanek ŠSDMS, kjer smo izvedeli nekaj več o prihajajočih dogodki, razglasilo pa se je tudi člane meseca februarja in marca. Ta naziv je tokrat pripadal: Tjaši Mušič, Luki Kopajtiču ter Petru Andrejašiču. Vsem trem iskreno čestitamo.

Za konec bi se radi zahvalili gostji, Tanji Kavran, za pogovor in vse nasvete, ki jih je z nami delila na dogodku, in tako otvorila našo serijo dogodkov – Četrtkanja

2022-04-20T10:58:51+02:00 13 aprila, 2022|