Pet hitrih vprašanj za Minelo:

Kaj je tvoj najljubši ŠSDMS spomin?

Težko izberem le enega, ker se imamo v ŠSDMS-ju res vedno noro! Če pa že moram izbrati, bi rekla, da je to dan, ko je potekala fanfara 2016. V tistem letu sem prvič sodelovala na fanfari in lahko rečem, da sem bila očarana. Najbolj nor je bil občutek na koncu, ko ugotoviš, da si skupaj s preostalo ekipo pol leta trdo delal, na koncu pa se je ves trud poplačal in rezultat je bil en res super dogodek. V takih trenutkih se zaveš, zakaj vse to delaš in dobiš motivacijo ter zagon za nadaljnje delo.

Zakaj si se odločila za kandidaturo predsednice UO?

ŠSDMS mi je v času, ko sem tu aktivna, dal ogromno. Spoznala sem marketinško sceno, dobila ogromno novih poznanstev in prijateljev, motivacijo za delo in še ogromno različnih izkušenj. Lahko bi rekla, da smo del ene velike družine. Za kandidaturo sem se odločila predvsem, ker sem želela takšno izkušnjo kot sem jo imela jaz in verjamem, da tudi vsi ostali ŠSMDS-jevci, omogočiti tudi naslednji generaciji. Upam, da mi bo to skupaj s preostalimi člani upravnega odbora tudi čim bolje uspelo.

Razkrij nam nekaj iz ozadja UO, česar ne vemo.. kaj se dogaja v ozadju priprave projektov in nam ostane skrito?

V ozadju je predvsem veliko časa in truda. Veliko smeha in dobre energije, a hkrati tudi skrbi in sporov. Za končnim izdelkom, projektom ali dogodkom je vedno ogromno stvari, ki ostanejo očem ostalih skrite, in ravno to je čar dela v upravnem odboru. Zato boste za odgovor na to vprašanje morali kar kandidirati in preveriti sami! 😉

Kaj je po tvoje najtežja naloga predsednice UO?

Kot najtežjo nalogo bi najprej izpostavila delegiranje nalog – naučiti se moraš, da so preostali člani UO tu, da delajo skupaj s tabo. Zato moraš spoznati vsakega izmed njih in ugotoviti, kaj so njegove prednosti in slabosti ter to upoštevati. Hkrati si želiš spoznati tudi vse ostale ŠSDMS-jevce, se jim posvetiti in ugotoviti, kaj si želijo. Zaradi drugih nalog pa za to prevečkrat zmanjka časa in ugotoviti moraš, kje je pravo razmerje, ter ga poskusiti ujeti. Hkrati bi izpostavila tudi to, da si kot predsednik nekakšen zgled ostalim. Tako moraš večkrat pozabiti na ostale skrbi in zadeve, ki te morebiti tarejo, in ŠSDMS-ju posvetiti 101 % svoje energije tudi v slabih časih, kar ni vedno lahko, se pa definitivno poplača.

Kaj si se naučila o sebi, v času vodenja ŠSDMS-ja (kljub temu, da si na tem položaju šele kratek čas)?

Glede na to, da sem na tej poziciji šele nekaj mesecev, bom najbrž izkušnjo dodobra lahko ocenila šele čez nekaj časa po končanem mandatu. Pa vendar lahko že sedaj kaj izpostavim – na primer to, da imam kar veliko potrpežljivosti, če se potrudim; da tudi moje javno nastopanje ni tako slabo, kot sem sprva mislila in da je dan skoraj vedno prekratek za vse, kar želim narediti. Predvsem pa se naučiš, da lahko svoji ekipi zaupaš – kaj kmalu ugotoviš, da bodo tu vedno ljudje, ki ti bodo z veseljem pomagali, saj vsi delamo z istim ciljem.

Avtorica: Lara Hebar

2017-11-15T16:34:02+01:00 15 novembra, 2017|