Kje?

Lizbona, Portugalska.

Univerza?

Instituto Politechnico De Lisboa – Escola Superior De Comunicacao Social Termin

September 2017 – januar 2018

Letos sem se končno odpravila na Erasmus izmenjavo, ki sem jo imela željo izkusiti že kar nekaj časa. Ena izmed želja je bila tudi Lizbona, ki je pred tem še nisem obiskala, a sem slišala same pozitivne izkušnje. Odločitev glede faksa in predmetov je bila kar zanimiva, saj sem imela na trenutnem faksu povsem drugačne predmete kot doma. Izbrala sem si namreč zelo praktične predmete, saj je bila izbira predmetov predavanih v angleškem jeziku precej omejena. Tako sem se recimo imela priložnost naučiti osnove fotografije, video post-produkcije in uporabe različnih programov za grafično oblikovanje.

Ena izmed zares edinstvenih izkušenj, ki sem jih imela priložnost doživeti je to, da sem bila del volunterske ekipe za WEB Summit. Kaj to pomeni v praksi: glede na to, da sem za možnost sodelovanja izvedela le en mesec pred začetkom, sem bila dodeljena v ekipo, ki je skrbela za vstop udeležencev. Morala sem oddelati dve izmeni po 5 ur, ves ostali čas dogodka pa sem imela možnost obiska vseh sklopov predavanj, delavnic, Q&A …

Ne le da imaš priložnost spoznati ogromno ljudi z enakimi interesi iz vsega sveta – prostovoljstvo na tem dogodku ti omogoči tudi dostop in uvid v backstage, kamor kot običajen obiskovalec nimaš možnosti priti. Sama sem opravila eno izmeno en dan pred začetkom Summita in eno prvi dan dogodka – praktično celotno konferenco sem tako imela možnost obiska.

Moja izmenjava se bliža h koncu in v času, preživetem v tujini sem se naučila ogromno, predvsem pa imela priložnost pogledati na stvari iz drugačne perspektive. Takšno izkušnjo bi priporočila vsakemu.

Sara Heningman

2018-01-11T17:33:11+01:00 11 januarja, 2018|