ŠSDMS-jevci smo vedno v nizkem štartu. V torek, 28. novembra pa je Matija Goljar sprožil zračno pištolo, ki nas je z velikim pokom vse nagnala na FDV v predavalnico številka 5. Ekipa, ki je več tednov delala na projektu ZaŠtartaj z Matijo Goljarjem in ŠSDMS, nam je obljubljala mnogo nasvetov za uspeh v svetu podjetništva in pri iskanju zaposlitve na področju marketinga s strani Matije, voditelja oddaje Štartaj Slovenija ter ustanovitelja Ustvarjalnika. Kot običajno, so naše članice držale svojo besedo.

Matija je med nami ustvaril posebno energijo. S svojim pozitivnim in sproščenim pristopom je vse poglede (in ušesa) prilepil nase. Udeleženci predavanja smo imeli priložnost slišati veliko zgodbo o uspehu. Kako od otroka, ki ne ve kaj bi sam s sabo, do velikega svetovalca, predavatelja, voditelja in podjetnika? Za vse je potreben ključen trenutek razsvetljenja, ko si zastaviš vprašanje; kako naprej?

Od lastnika poker igralnice, ki je vzbudila zanimanje enega izmed ravnateljev, do predavatelja in učitelja podjetništva na mnogih šolah, pa vse do voditelja ene izmed najbolj gledanih resničnostnih oddaj na POP-TV.

Kakšen je torej njegov nasvet za uspeh?

Prvi faktor, ki močno vpliva na to, kako daleč boš prilezel, je definitivno VZTRAJNOST. Ko padeš se poberi in poskusi še enkrat, pravi. Pameti pa Matija ne pripisuje (pre)velikega pomena. Pravi, da vsakega velikega podjetnika odlikujeta predvsem PRIDNOST in MARLJIVOST.

Torej, le pogumno družinica.

Če imaš idejo zavihaj rokave in razturaj!

 

Avtorica: Vita Jordan  

2017-12-02T16:24:25+01:00 2 decembra, 2017|