Leto se bliža h koncu in s tem se nam ponuja priložnost, da v tokratnem zapisu izpostavimo najboljše kampanje tega leta. Danes smo si izbrali najboljše TV in video oglase, ki jih je spletna stran AdWeek označila za najbolj izstopajoče v tem letu.

Prvi projekt, za katerega so pri AdWeeku menili, da si zasluži njihov prostor, je projekt The New York Times: »The Truth Is Hard to Find«. Agencija Droga5 je ustvarila video, kjer dobimo vpogled v plat begunske zgodbe, ki je sicer s strani novinarjev pogosto prikrita.

Naslednja kampanja, ki je bila med drugim tudi zmagovalka na Super Bowlu, je »The Journey«. Oglas se na provokativen način dotika tematike migrantov in Trumpovega odmevnega zidu. Kampanjo je pripravila agencija Brunner.

Tudi za sledeči oglas, »Pool Boy«,  je znano, da je bil predvajan na Super Bowlu. Stilsko obarvana, humoristična zgodba, ki vsekakor pritegne pozornost.

Dobro izpeljana zgodba z globljim pomenom pa se skriva v spodnjem oglasu. Volvo je lansiral odličen oglas, »Moments«, ki so ga ustvarili pri Forsman & Bodenfos. V oglasu se sprehodimo po življenjski poti mladega dekleta, poleg tega pa nam prikaže, kako pomembna je varnost njihovega avtomobila.

Za konec si oglejmo še oglas nemške agencije Heimat Berlin, ki je bil narejen za Hornbach. Zgodba je izpeljana na humoren način, ki nam med drugim želi dopovedati, da še tako velika napaka ni vedno najbolj grozna stvar. Več pa si poglejte v videu:

Avtorica: Lana Natek

2017-12-19T11:55:19+01:00 19 decembra, 2017|